Fotoinspiration

Rolf Andersson

Välkommen att ta del av fotografier av Rolf Andersson.

Tack Rolf för att du delar med dig av dina foton här!

Läs mer om Rolf Andersson

rolf1.jpg

Vårpromenad vid kalkstensbrottet i Borghamn med våran afghanhund Viggo. (konverterad till svartvit)

rolf2.jpg

Ett övergivet dass i Jämtlandsskogarna. Åkte runt på gamla vägar och tittade, då hittade vi detta dass på ett övergivet torp. (konverterad till svartvit)

rolf3.jpg

Trollslända på taggtråd. satt ett gäng på taggtråden i hagen bredvid trädgården, testade på lite närbilder. (konverterad till svartvit)

rolf4.jpg

Övergiven cykel vid ett träd utefter en skogsväg i Jämtland. (konverterad till svartvit)

rolf5.jpg

Frugans barnbarn Amanda på besök, då är gungan rolig att leka med!

rolf6.jpg

En trollslända till men i färg och makro denna gång.

rolf7.jpg

Tittade ut en morgon och såg denna bruna kärrhök letandes efter mat.

rolf8.jpg

Våran kennels första champion! Övade på att göra ett montage med rosetten.

rolf9.jpg

Som sagt vi hade mycket trollsländor ett år… tyckte om kontrasten mellan mjuka/fina trollslända och hårda vassa taggtråd.

rolf10.jpg

Satt och försökte fånga en talgoxe när den lämnade holken, detta blev det närmaste jag kom… gillade skuggan på denna.

Om Rolf Andersson

Jag heter Rolf Andersson och kommer från Jämtland från en ort som heter Kälarne, men har flyttat till Östergötland för ca:11 år sedan, bor nu på en gård utanför Mjölby. Jobbar med svetstekniska frågor på BT Products AB och utför även certifiering av svetsare, är utbildad till International Welding Specialist.

Mitt "fotoshopande" har varit sporadiskt i flera år men i takt att man blivit lite mera intresserad av fotografering så har det även bildbehandling blivit mera intressant. Har nyligen gått distanskursen Digital Bildbehandling på distans via Högskolan i Jönköping, väldigt roligt och intressant kurs, fundera på att söka visuell kommunikation. Fotografering är den bit som jag varje fall måste lära mig mera om, saknas mycket där. Kämpar på med min Finepix S5500 kamera och försöker hitta intressanta objekt att fotografera så fort det finns möjlighet, och eftersom jag bor i nedre kanten på fågelsjön Tåkern så har det blivit en hel del bilder på fåglar... Min fru har kennel, så även våra hundar har blivit väl dokumenterade.