Fotoinspiration

Anders Lönnquist

Välkommen att ta del av fotografier av Anders Lönnquist.

Tack Anders för att du delar med dig av dina foton här!

Läs mer om Anders Lönnquist

AndersBild-1.jpg

Jag älskar min stad. Det finns många fantastiska bilder på staden tagna under sommartid. Jag tycker att en bild som denna även visar skönheten under en tid då vi själva gärna väljer att inte betrakta omgivningen så mycket – november.

AndersBild-2.jpg

Kungsträdgården november 2010. Upptäckte av en händelse att det fortfarande finns telefonkiosker kvar.

AndersBild-3.jpg

Årstabron i januari 1975 och därmed från den analoga tiden. Denna vy existerar inte idag. Nu finns en ny bro som löper parallellt med den gamla men som från detta perspektiv skymmer den gamla och vackra bron.

AndersBild-4.jpg

Fåglar som vilar på några stenar intill Djurgårdens strand en disig aprilmorgon. Bakom dessa syns Fjäderholmarna.

AndersBild-5.jpg

Höstdis och stillhet vid Dreviken.

AndersBild-6.jpg

Bastustugan nere vid Dreviken.

AndersBild-7.jpg

Naturen vaknar. Bild tagen vid Albysjön tidigt en dag i april 2011.

AndersBild-8.jpg

Nyfors i Tyresö en sjön höstdag 2010.

AndersBild-9.jpg

Svanar i flykt.

AndersBild-10.jpg

Pelargon i min trädgård.

AndersBild-11.jpg

Pia - 20 år gammalt porträtt

AndersBild-12.jpg

Pia

AndersBild-13.jpg

Erik

AndersBild-14.jpg

Elinor

AndersBild-15.jpg

Stig

Om Anders Lönnquist

Jag heter Anders Lönnquist – född på 50-talet. På 60-talet lärde jag mig fotografera med en Zeiss Ikon bälgkamera. Kameran var ett arvfrån min far. Filmformatet var 6*9 cm och saknade allt vad en modern kamera har vad gäller automatik. Den saknade tom exponeringsmätning och fokuseringshjälpmedel. Avståndet fick man uppskatta och tid och bländare ställde jag in efter hur jag uppfattade ljuset.Gammal och simpel kamera till trots men den tog fantastiska bilder och det dröjde inte länge förrän jag fick tag på en begagnad förstoringsutrustning. Det var svartvitt som gällde för mig. Något annat hade jag inte råd med.Det är länge sedan och idag har jag tillgång till toppmodern digital systemkamera och jag bildbehandlar i Lightroom och Photoshop. Trots alla moderniteter och hjälpmedel så tycker jag att den första tiden med min gamla bälgkamera var väldigt spännande och lärorik.Lite om mina bilder:

De exteriöra bilderna är alla tagna i min älskade stad eller i dess absoluta närhet. Jag försöker ofta hitta naturen i staden.

Som motvikt stads- och natur-bilderna har jag också tagit med bilder på personer eller porträtt som vi oftast kallar det.

Jag vill i mina bilder fånga känslor gärna med en dokumentär koppling. Min förhoppning är att betraktaren ska kunna stanna upp och reflektera över sig själv i den mer och mer stressade värld vi lever i.