Fotoinspiration

Ingrid Hynynen

Välkommen att ta del av fotografier av Ingrid Hynynen.

Tack Ingrid för att du delar med dig av dina foton här!

Läs mer om Ingrid Hynynen

IngridH01.JPG

IngridH02.jpg

IngridH03.JPG

IngridH04.JPG

IngridH05.jpg

IngridH06.jpg

IngridH07.jpg

IngridH08.JPG

IngridH09.JPG

IngridH10.JPG

IngridH11.JPG

IngridH12.jpg

Om Ingrid Hynynen

Jag heter Ingrid Hynynen. Att fotografera har nog alltid varit ett av mina stora intressen. Kanske påverkad av min pappa och min farfar som alltid hade kameran till hands. När jag var liten användes enda toaletten som mörkrum. Detta skapade ibland vissa problem. Jag har sparat en del fotoutrustning, glasplåtar, diabilder och negativ från min pappa och hans släkt. Ett arv som jag gärna vill bevara till kommande generationer.

Som tioåring fick jag en begagnad systemkamera av min pappa. Sen gick jag över till en Agfamatic. Några andra kameror har sedan passerat innan jag 2005 steg in i den digitala världen. Det blev ett lyft att ta bilder och direkt kunna se vad som gick fel. Fotointresset tog ny fart och 2009 köpte jag min första systemkamera en Canon 500 D.

Under våren 2011 har jag gått ”Fotografi visuell kommunikation” och ”Digital bildbehandling” på distans via Högskolan i Jönköping. Det har varit en rolig och utvecklande tid och jag kan varmt rekommendera den här utbildningen. Under det kommande läsåret skall jag fortsätta mina studier i ämnet med ”Digitalt foto och bildskapande” på Högskolan i Dalarna. Framtiden får väl sen utvisa vad det här kan leda till…

Jag fotograferar gärna djur och natur. Det blir en hel del närbilder på insekter och annat jag inte kan se med blotta ögat. Bland mina bilder finns det också mycket dokumentation av kulturmiljöer och hantverkande. I framtiden vill jag gärna ta mer konstnärliga foto och porträtt med inspiration från gamla bilder.

Min kommande hemsida är under uppbyggnad på: http://www.kulturfoto.com.